Brownsberg & Ston Island (combinatie) tour

De combinatie Brownsberg en Ston Island in combinatie met Jungle Resort Pingpe is een schitterende combinatietour wanneer u van natuur en actief wandelen houdt.

Het Natuurpark Brownsberg is een beschermd natuurgebied van ongeveer 12.000 hectare groot. Brownsberg is geliefd om zijn breed scala aan flora en fauna, de watervallen, kleurrijke bloemen, diepgroene varens, felblauwe vlinders, dit in combinatie met de machtige bomen lijkt het alsof je in het paradijs bent. Tevens heb je kans om diverse apensoorten te spotten. Op ± 500 meter hoogte (boven de zeespiegel) op het Mazaroniplateau van de berg heeft u een adembenemend uitzicht over onder meer het Brokopondo Stuwmeer.

 

 

 

 

 

Dagprogramma:

Dag 1: Paramaribo – Brownsberg

U wordt ’s morgens rond 7.30 uur opgehaald bij uw logeeradres in het centrum van Paramaribo. Per bus rijdt u in ongeveer 2 uur naar de voet van Brownsberg. Hierna begint gelijk uw avontuur in het Surinaamse regenwoud. De bus brengt u via een smalle en steile weg de Brownsberg op. Aangekomen op het Mazaroniplateau, zullen we een kleine versnapering benuttigen en is er gelegenheid om te genieten van het adembenemende uitzicht. Hierna maakt u samen met de gids een boswandeling naar de lager gelegen Leo- en evenueel de Irenewaterval. Tijdens de wandeling informeert de gids u over de verschillende planten, bomen en dieren in de jungle. Bij de waterval kunt u verkoeling zoeken onder het vallende bronwater. Vervolgens maken we de wandeling terug bergopwaarts naar het plateau, waar we na de lunch naar het uitkijkpunt zullen wandelen.

In de namiddag rijden we naar Ston Island. Dit is een schiereiland aan het Brokopondo Stuwmeer, waar we in kamers met douche en toilet overnachten. Op Ston Island ontvangt u een warme avondmaaltijd en kunt u genieten van de schitterende zonsondergang en sterrenhemel.

Dag 2: brownsberg – stuwmeer of atjoni

In de ochtend kunt u voor het ontbijt genieten van het ontwaken van de dag en de geluiden die dit met zich meebrengt. Ook kunt u zwemmen, van de omgeving genieten, of wat vissen met een hengel.

Dag 2 bij doorreizen naar Jungle Resort Pingpe:

Wanneer u doorreist naar Jungle Resort Pingpe vervolgen wij rond 10.30 uur onze weg naar Atjoni, het laatste havenplaatsje wat per weg bereikbaar is. Vanuit hier pakken we de boot naar Jungle Resort Pingpe, welke is gelegen op een eiland aan de indrukwekkende Boven-Suriname Rivier.

Dag 2 bij een 2-daagse Brownsberg & Ston Island tour:

Bij 4 of meer personen: Na het ontbijt rond 10.30 uur vertrekken we richting stuwdam. Bij de stuwdam maken we een boottocht van ongeveer een uur tussen de boomtoppen van het Brokopondo stuwmeer. Hierna vertrekken we richting Paramaribo, waarbij we onderweg een late lunch te nuttigen. Rond 18.00 uur zijn we terug in Paramaribo.

Bij 2 tot 3 personen is bezoek aan stuwdam optioneel, hiervoor is de meerprijs € 50,- per groep. Mocht u niet hiervoor kiezen, zal u tot na de lunch op Ston Island verblijven, waarbij u na de lunch naar Paramaribo zal terugreizen. *

Tourinformatie:
De prijs voor deze tour bedraagt € 145 per persoon, vanaf 2 personen.
*Bij 2 -3 personen: meerprijs bezoek Brokopondo stuwmeer inclusief boottocht € 50,- per groep.
Bij 4 personen of meer: boottocht op Brokopondo stuwmeer vanuit stuwdam inbegrepen.
Inclusief: Alle onderdelen uit het dagprogramma, bus, boot vervoer, gids, maaltijden, water, sap, accommodatie, lichte snacks en fruit. (Op Ston Island bestaan de kamers uit een 1×2-persoonsbed gelieve hier rekening mee te houden.)
Exclusief: Alcoholische of soft dranken.
Bijzonderheden:
Het programma kan omgewisseld worden, waarbij u op dag 1 naar Ston Island gaat en dag 2 Brownsberg bezoekt. De weg naar Browsberg is in de regentijd soms slecht tot niet bereikbaar, waardoor de tour naar Brownsberg niet door kan gaan. Gelieve hiermee rekening te houden.