6 daagse tour Back-To-Basic

Ervaar de onaangetaste jungle en beleef de authentieke cultuur van Boven-Suriname!

Uniek in deze tour is de Back-to-Basic Experience!

U trekt hierbij drie dagen diep de onaangetaste jungle in. In ca. 4 uur, afhankelijk van het looptempo van de groep, loopt u naar een grote kreek. De gids vertelt tijdens de wandeling over de flora en fauna, maar ook over de gebruiken van het bos in dit gebied. Bij de kreek bevindt zich een provisorisch gebouwd kamp, waar u overnacht in een hangmat met klamboe. U kunt gaan vissen, leren over de (geneeskrachtige) planten, baden in de sula of relaxen in de hangmat. Een avontuurlijke tocht waarbij u ’s avonds wellicht uw eigen gevangen Anjoemara kunt eten en luistert naar de geluiden van de jungle. Tijdens deze experience beleeft u de jungle op onaangetaste wijze en vergeet u het leven daarbuiten!

Relaxen in SulaKamp Anjoemara

Dagprogramma

Dag 1: Paramaribo – Jungle Resort Pingpe

Wanneer u reist per bus/ korjaal, wordt u ’s morgens tussen 8.00 en 8.30 uur opgehaald bij uw logeeradres (binnen Paramaribo Centrum). Per bus rijdt u in ongeveer 2,5 uur naar het korjaal haventje Atjoni. Onderweg kunt u al genieten van de kleurrijke cultuur die Suriname u biedt, tevens passeert u kleine dorpjes en nederzettingen van indianen en creolen. Op Atjoni aangekomen, kunt u even uw benen strekken en krijgt u een lunch aangeboden. In tussentijd zal de korjaal worden ingeladen voor de bootreis naar Jungle Resort Pingpe. Na de lunch vaart u in ca. 3,5 uur over de prachtige Boven-Suriname rivier naar Pingpe, de duur is deels afhankelijk van de waterstand van de rivier. Tijdens de tocht per korjaal ziet u vele dorpen langs de rivier en kunt u genieten van de prachtige omgeving. Bij vertrek met het vliegtuig vertrekt u rond het middaguur vanaf vliegveld Zorg en Hoop te Paramaribo. U vliegt in ongeveer 45 minuten naar het vliegveld Djumu, waar u midden in het Surinaamse regenwoud land. Vanuit het vliegtuig heeft u een schitterend uitzicht over de Surinaamse jungle, de grote vlakte met bos en de slingerende rivier waaraan de dorpen gevestigd zijn. Per korjaal vaart u vanaf Djumu in ca. 15 minuten naar het resort, waar een lekkere lunch voor u klaar zal staan.

Na uw ontvangst op Jungle Resort Pingpe en het in gebruik nemen van uw lodge, is er gelegenheid om te zwemmen in de rivier of te relaxen op het eiland. Na het diner maakt u kennis met de lokale medewerkers en zal de gids u meer vertellen over de Saramaccaanse cultuur, de taal, wetenswaardigheden over het eiland, de omgeving en het programma van de volgende dag

Dag 2: Begin van de Back-to-Basic Experience, wandelen door ongerept oerwoud

Na het ontbijt vaart u per korjaal naar Pingpe, waar uw back-to-basic experience begint. U loopt samen met de gids diep het ongerepte oerwoud in. Het personeel neemt het eten en drinken mee. Na een wandeling van 4 á 5 uren komt u aan bij een grote kreek waar een eenvoudig kamp, kamp Anjoemara, is opgezet. Tijdens de wandeling informeert de gids u over de flora, fauna maar ook over de gebruiken in de jungle. In de kreek kunt u heerlijk zwemmen en baden, maar u kunt ook de uitdaging aangaan om een Anjoemara te vangen of in een hangmat relaxen met een boek. Na het avondeten kunt u genieten van een kampvuur en de rust in de jungle, voordat u in uw hangmat heerlijk in slaap zult schommelen.
Overnachtingsplek

Dag 3: Vermaak in de jungle

Deze hele dag zult u in de jungle doorbrengen. U kunt een flinke wandeling maken, onder begeleiding van de gids, die onderweg uitleg zal geven over de verschillende (medicinale) planten, bomen en dieren. Of u kunt heerlijk in de stroomversnelling liggen, relaxen bij de kreek. Ook kunt u de uitdaging aangaan om een Anjumara te vangen, die in de avond voor u bereidt zal worden. Ook deze nacht zult u weer in alle rust van de jungle doorbrengen op het kamp.
LunchOmgeving kamp

Dag 4: Terug wandelen naar het resort waar u beloond wordt met een culturele avond

Na het ontbijt en het afbouwen van het kamp wandelt u in ca. 3 á 4 uur terug naar het dorp Pingpe. Daar zal u per korjaal terug gebracht worden naar het resort. ’s Middags kunt u bijkomen van de wandeling. Na het diner trakteert de plaatselijke bevolking u op een avondje vol cultuur: zang, dans en ritme zijn de sleutelwoorden van deze avond. Waarbij de dames uit het dorp steeds enthousiaster worden als ook de gasten mee doen op deze avond. (Bij 4 personen en meer).

Dag 5: Bezoek aan Asindohopo en relaxen in de schitterende stroomversnelling

Vroeg in de ochtend vaart u per korjaal naar het dorp Semoisi. Hier bezoekt u de plaatselijke basisschool, waar de kinderen van beide dorpen hun opleiding genieten. Hierna vaart u terug naar Jungle Resort Pingpe waar het ontbijt voor u klaar zal staan. In de  middag vaart u met een korjaal naar het dorp Asindohopo, gelegen aan de Pikin Rio, dit is het dorp van de Granman. U maakt een dorpswandeling  en u bezoekt het lokale radiostation. Na de wandeling vaart u naar de schitterende Tapawatra Sula (stroomversnelling), waar u kunt zwemmen en genieten van een natuurlijk massagebad. Op één van de rotsen in de sula zal u tijdens een picknick een lunch gebruiken. Op de terugweg naar het resort, zult u met de gids een bezoek brengen aan het gezondheidscentrum van Djumu, dat een centrale medische post is voor de wijde omgeving. Na het diner maakt u een avondtocht met de korjaal. De gids laat de korjaal mee stromen met de stroming van de rivier, waardoor u kan genieten van de stilte van de jungle, of juist van de schitterende geluiden van de jungle, de sterrenhemel en het spotten van kaaimannen.

Dag 6: Jungle Resort Pingpe – Paramaribo

Wanneer u terugreist per korjaal/ bus, vertrekt u na het ontbijt per korjaal naar Atjoni. Stroomafwaarts bevaart u dit in ca. 2,5 uur. In de boot of op Atjoni zelf kunt u nogmaals genieten van een lekkere lunch, alvorens u overstapt op de bus.  Na de  busrit van ongeveer 2 uur komt u in Paramaribo aan.

Bij vertrek met vliegtuig kunt u de laatste ochtend gebruiken om nog eens lekker in de rivier te zwemmen, te luieren in de zon of lekker een boekje te lezen in een hangmat. Rond het middaguur is het tijd voor een vroege lunch om daarna per korjaal te vertrekken richting het vliegveld van Djumu. Vervolgens vliegt u vanaf de airstrip terug naar vliegveld Zorg en Hoop.

* Door weersomstandigheden of culturele activiteiten kan in overleg met u, gekozen worden om het dagprogramma op een andere wijze in te delen of aan te passen. Tevens houden wij graag rekening met de wensen en voorkeuren van onze gasten.

Kernwoorden:

  • Schitterende bootreis over de Boven-Suriname rivier
  • Kennismaking met de authentieke cultuur van de Saramaccaners
  • Geweldige ervaring in de Surinaamse jungle met veel informatie over de plaatselijke natuur
  • Een deskundige en enthousiaste gids die u graag meeneemt naar zijn gebied
  • Heerlijke maaltijden verzorgd door de kokkinnen
  • Relaxen en baden in de kreek en de schitterende rivier
  • Een culturele avond vol verrassingen
  • Een onvergetelijk avontuur