3 daagse tour

Een ontmoeting met de onaangetaste jungle en de authentieke cultuur van Boven-Suriname!

Dagprogramma

Dag 1: Paramaribo – Jungle Resort Pingpe

Wanneer u reist per bus/ korjaal, wordt u ’s morgens tussen 8.00 en 8.30 uur opgehaald bij uw logeeradres (binnen Paramaribo Centrum). Per bus rijdt u in ongeveer 2,5 uur naar het korjaal haventje Atjoni. Onderweg kunt u al genieten van de kleurrijke cultuur die Suriname u biedt, tevens passeert u kleine dorpjes en nederzettingen van indianen en creolen. Op Atjoni aangekomen, kunt u even uw benen strekken en krijgt u een lunch aangeboden. In tussentijd zal de korjaal worden ingeladen voor de bootreis naar Jungle Resort Pingpe. Na de lunch vaart u in ca. 3,5 uur over de prachtige Boven-Suriname rivier naar Pingpe, de duur is deels afhankelijk van de waterstand van de rivier. Tijdens de tocht per korjaal ziet u vele dorpen langs de rivier en kunt u genieten van de prachtige omgeving. Daarnaast ziet u hoe de lokale bewoners bezig zijn met hun dagelijkse werkzaamheden, als het doen van de was, het vangen van vis en kinderen die lekker aan het spelen kinderen zijn in het water.

Bij vertrek met het vliegtuig vertrekt u rond het middaguur vanaf vliegveld Zorg en Hoop te Paramaribo. U vliegt in ongeveer 45 minuten naar het vliegveld Djumu, waar u midden in het Surinaamse regenwoud land. Vanuit het vliegtuig heeft u een schitterend uitzicht over de Surinaamse jungle, de grote vlakte met bos en de slingerende rivier waaraan de dorpen gevestigd zijn. Per korjaal vaart u vanaf Djumu in ca. 15 minuten naar het resort, waar een lekkere lunch voor u klaar zal staan.

Na uw ontvangst op Jungle Resort Pingpe en het in gebruik nemen van uw lodge, is er gelegenheid om te zwemmen in de rivier of te relaxen op het eiland. Hierna vaart u naar de overkant van de rivier, naar het dorp Pingpe. Hier maakt u een dorpswandeling en maakt u kennis met de bewoners van het dorp Pingpe. U ziet hoe de mensen hier leven en met welke activiteiten hun dagen gevuld zijn. Na het diner maakt u kennis met de lokale medewerkers en zal de gids u meer vertellen over de Saramaccaanse cultuur, de taal, wetenswaardigheden over het eiland, de omgeving en het programma van de volgende dag. Hierna maakt u een avondtocht met de korjaal. De gids laat de korjaal mee stromen met de stroming van de rivier, waardoor u kan genieten van de stilte van de jungle, of juist van de schitterende geluiden van de jungle, de sterrenhemel en het spotten van kaaimannen.

Dag 2: Ontmoeting met de schitterende natuur en cultuur

Na een uitgebreid ontbijt maakt u samen met de gids een wandeltocht door de jungle. Tijdens de wandeling informeert de gids u volledig over de verschillende (medicinale) planten, bomen, dieren en de gebruiken in het oerwoud. Na terugkomst op het eiland is het tijd voor de lunch.

In de middag vaart u met een korjaal naar de Tapawatra Sula, waar u kunt zwemmen en genieten van een natuurlijk massagebad. Op de terugweg naar het resort, zult u met de gids een bezoek brengen aan het gezondheidscentrum van Djumu, dat een centrale medische post is voor de wijde omgeving. ’s Na het diner trakteert de plaatselijke bevolking u op een avondje vol cultuur: zang, dans en ritme zijn de sleutelwoorden van deze avond. Waarbij de dames uit het dorp steeds enthousiaster worden als ook de gasten mee doen op deze avond. (Bij 4 personen en meer).

Dag 3: Jungle Resort Pingpe – Paramaribo

Wanneer u terugreist per korjaal/ bus, vertrekt u na het ontbijt per korjaal naar Atjoni. Stroomafwaarts bevaart u dit in ca. 2,5 uur. In de boot of op Atjoni zelf kunt u nogmaals genieten van een lekkere lunch, alvorens u overstapt op de bus.  Na de busrit van ongeveer 2 uur komt u in Paramaribo aan.

Bij vertrek met vliegtuig kunt u de laatste ochtend gebruiken om nog eens lekker in de rivier te zwemmen, te luieren in de zon of lekker een boekje te lezen in een hangmat. Rond het middaguur is het tijd voor een vroege lunch om daarna per korjaal te vertrekken richting het vliegveld van Djumu. Vervolgens vliegt u vanaf de airstrip terug naar vliegveld Zorg en Hoop.

* Door weersomstandigheden of culturele activiteiten kan in overleg met u, gekozen worden om het dagprogramma op een andere wijze in te delen of aan te passen. Tevens houden wij graag rekening met de wensen en voorkeuren van onze gasten.

Kernwoorden:

  • Schitterende bootreis over de Boven-Suriname rivier
  • Kennismaking met de authentieke cultuur van de Saramaccaners
  • Mooie boswandeling met veel informatie over de plaatselijke natuur
  • Een deskundige en enthousiaste gids die u graag meeneemt naar zijn gebied
  • Heerlijke maaltijden verzorgd door de kokkinnen
  • Leuke kennismaking met de bewoners van het dorp
  • Iedere ochtend roomservice, koffie en thee geserveerd bij uw lodge
  • Relaxen en baden in de schitterende rivier in het bijzonder de Tapawatra Sula
  • Een culturele avond vol verrassingen
  • Een onvergetelijk avontuur