Gastenboek

53 reacties op “Gastenboek

 1. WOW, wat een prachtige plek met super lieve mensen! Wij (5 meiden) hebben 27 oktober 2019 een 3 daagse trip met Chapeau gemaakt naar Pinpe. Aan alles was gedacht, eten, drinken, we kwamen niks te kort! De tocht er naar toe was prachtig, het Resort nog mooier en van alle gemakken voorzien. Lekkere bedden met klamboe, hangmatten om te chillen. Bij het wakker worden stond de koffie en thee al klaar op de veranda, heerlijk wakker worden. We zijn nog naar de stroomversnelling geweest, hebben een Jungle tracking gedaan, een ochtend- en avond boottocht en een bezoek aan het dorp en schooltje. Heerlijk traditioneel eten en traditionele dans van de vrouwen uit het dorp in de avond! Het was een prachtige ervaring met een goede balans van ontspanning en activiteiten. Ik zou iedereen aanraden om het te boeken! Dank je wel Chapeau en team en Ajen voor de goede zorgen.

 2. Wij hebben de 6 daagse back-to-basic tocht gedaan in feb 2019. Het was een fantastische jungle ervaring!
  We hebben in de jungle in hangmatten (heel oncomfortabel) geslapen, Pempe bezocht en de Ananasberg. Chapeau is geboren in en de motor achter Pempe en heeft ons veel verteld. We hebben ook verschillende dieren gezien. Verblijf in het Pingpe resort was prima, klamboe, eten en drinken ook.
  Er zijn veel resorts langs de Suriname rivier. Pingpe is iets verder weg gelegen dan de meeste, maar (misschien daardoor) wat authentieker.

 3. We hebben de 4-dagen trip gedaan en dat is ons zeer goed bevallen . Alhoewel de betaling door mij wat stroef verliep maakten ze zich daar helemaal niet druk over . Voor een 66 en 63 jarigen was het prima te doen , maar je moet natuurlijk van avontuur houden . Chapeau heeft ons veel verteld over hun cultuur , familie leven en de natuur . Was geweldig om dit mee te maken . De reis er na toe met de korjaal en terug met vliegtuig was super . Jammer dat er lauw bier was , leg het er dan maar niet ! Eten was prima .
  Kortom helemaal voldaan aan onze verwachtingen en dank daarvoor.
  Groet Jeroen en Maria van der List

 4. Onze last minute boeking bij jullie heeft aan al onze verwachtingen voldaan. Prettige sfeer en samenwerking, veel uitleg over de natuur, geschiedenis en cultuur van de Marrons en speciaal van het dorp Penpen. De jungletocht met de vele geluiden in de nacht was erg bijzonder en zeker een aanrader. Verzorging was prima.
  Het is duidelijk dat het hele dorp meedeelt in dit resort, dat maakt het extra waardevol.

 5. Hallo Nancy en Chapeau.
  Op de eerste plaats wil ik Nancy vriendelijk bedanken voor het prettige mailverkeer en leuk dat we elkaar in Paramaribo nog even ontmoet hebben.
  Nu over Pingpe. Dankzij onze gidsen Leon “International”, Digicel en Nootje hebben we een heerlijke drie dagen gehad in jullie PINGPE. Ondanks dat het veel, maar dan ook echt heel veel regende, hebben de drie mannen er alles aangedaan om ons steeds weer ter verrassen met mooie excursies en bezighouders. (drummen en zingen, ’t was geweldig). Veel gezien, veel geleerd en veel gedaan. Blij dat we drie dagen bij jullie als gast mochten logeren.
  Mogelijk dat jullie nog wat aan de water en stroomvoorziening kunnen verbeteren.
  Groet’n
  HBESJ.

 6. Wij zijn een paar dagen terug uit Suriname waar we o.a. 6 dagen op Pingpe verbleven. Een heerlijke plek aan de Boven-Suriname rivier waar we kennis hebben gemaakt met het leven in de dorpjes, bovenop de ananasberg zalige ananas aten en genoten hebben van de back-to-basic tocht. Slapen in een hangmat midden in het tropisch regenwoud; wie wil dat nou niet een keer meemaken?
  De sfeer op Pingpe was ontspannen en gezellig. Dank jullie wel Jean-Paul, Regillio, Ian en alle anderen die ons zo’n mooie tijd hebben bezorgd!
  Hartelijke groeten van
  Coby & Linde

 7. Wij zijn in Pingpe geweest van 2-5 aug 2017. Ik kan zonder twijfel zeggen dat deze trip het hoogtepunt van onze vakantie in Suriname is geweest (terwijl het al zo’n leuke vakantie was). De sfeer op het resort is erg ontspannen, de wandelingen en tochten erg informatief en de natuur prachtig. Alles kan, niets hoeft. De huisjes zijn voorzien van wc en douche en ze zijn schoon. Het eten was heerlijk (2x per dag warm gegeten met veel afwisseling). De gidsen doen erg hun best het ieder naar de zin te maken. Bij ons waren ook de avonden erg gezellig doordat we 3 avonden gedanst en gechilled hebben;). Een aanrader voor iedereen! Bedankt allemaal en vooral Ian en Regilio!
  Yolande van Leeuwaarde

 8. Beste Judith,
  Ik heb nog eens de uitgebreide informatie erbij gepakt van jullie website over de 5-daagse tour en jullie hebben niet overdreven. Het waren 5 heerlijke, boeiende dagen! Alle drie de begeleiders waren heel vriendelijk (wie niet, in Suriname?) en behulpzaam, speciaal naar Margreet; in lastige situaties (korjaal in en uit, trappen op en af, en bij de tapawatra sula verloren ze haar geen moment uit het oog en hielpen effectief. Grote klasse van Mooiboy, Ain en JeanPaul!

  We hebben hun verhalen over bomen en planten, het dagelijks leven in de dorpen, religie en gebruiken, enz. geboeid beluisterd. Eigenlijk moeten we nog een keer de tocht maken om meer te onthouden van al die informatie (wat houdt je tegen, hoor ik je bijna zeggen).

  De verleiding is groot om verder uit te weiden, maar ik volsta met onze waardering te uiten voor jou je collega’s en de begeleiders voor de organisatie van deze prachtige tour. Voel je vrij om op je website gebruik te maken van deze reactie als aanbeveling voor geïnteresseerden met als afzender:
  Peter Snel – Groesbeek
  Hartelijke groeten van Margreet en Peter Snel

 9. Wij zijn met ons hele gezin naar Pingpe geweest en hebben daar 4 dagen verbleven. Heel goede reis gehad met de korjaal, voor de kinderen 27 en 29 jaar was dit hun eerste ervaring met Suriname, wij zijn direct van Zanderij naar de Binnenlanden gegaan. Zij vonden het heel bijzonder, de natuur, de rust, de vriendelijke mensen, en voor al het eten. Vreselijk lekker.
  De huisjes zijn prima, lekker op de veranda chillen en lezen en om je heen kijken en een vogelspin ontdekken en een luiaard.
  Ook de omgeving verkend met de korjaal, vooral de tocht in de vroege ochtend dat de jungle wakker wordt, om nooit te vergeten.
  Het schooltje bezocht en hiervoor komen wij terug om nog meer spullen mee te nemen, waaronder een omvormer zodat zij de computer weer kunnen gebruiken. Wat een heerlijk oord is Pingpe , mede door de gastvrijheid en eigenaar en personeel. Heel bijzonder om zo mer elkaar te zijn. Tot ziens!!

  • Wij hebben 2 nachten, als werkbezoek, mogen doorbrengen op dit schitterende eiland. Indrukwekkende excursies onder begeleiding van Ian maakten deze trip tot een onvergetelijke ervaring. Hij wist ons veel te vertellen over de gebruiken en achtergronden van de dorpjes, junglewandeling en het opzwepende optreden van de muzikale dames in de avonduren.
   Ook ontbrak het Ian niet aan een gezonde dosis humor.
   Heel veel dank daarvoor en ook de andere gids Cleon was een zeer bijzondere man. Het eten was verrukkelijk en de lieve hardwerkende dames die grotendeels de catering runden zorgden ervoor dat het ons aan niks ontbrak.
   Wij zullen met heel veel plezier en dankbaarheid aan jullie terugdenken en het zeker aan raden aan onze gasten de komende tijd. Jan Roelfsema en Klaaske Geurts
   Guesthouse Famiri
   Paramaribo

 10. Wij zijn in de meivakantie 6 dagen in Pingpe geweest met ons gezin. Wij hebben een fantastische tijd gehad. Ook onze kinderen (14 en 16) denken er nog met veel plezier aan terug. Zeer gastvrij ontvangen. De eerste 3 dagen met 7 gasten de laatste 3 dagen met 14 gasten. Veel uitstapjes gemaakt, wandelingen, in de stroomversnelling gezeten, basisschool bezocht na ochtendtocht (vertrek 6.00 uur), kaaimannentocht ’s avonds (niet gezien) en meer. Goed eten twee keer per dag warm en gevarieerd (en ruim voldoende). ’s ochtends vroeg werd een mandje met thermoskan en koffie/thee op de veranda gebracht. Ook tijd om in de hangmat een boek te lezen en te spelen met de zoontjes van de kokkinnen.
  Niet te vergeten de dansavond met de dames uit Pingpe. Wat hebben we met z’n allen een plezier gehad. Iedereen deed mee.

  Wij danken Chapeau en zijn zonen, de kokkinnen en andere medewerkers hartelijk voor deze fijne dagen.

  Johan, Patricia, Ludo en Dora

 11. Wat een geweldige ervaring, reis, organisatie en service! Maar vooral wat een locatie en gast vriendelijkheid!
  DIT ZOU IEDEREEN EENS IN ZIJN LEVEN MOETEN DOEN!!!
  BACK TO BASIC en de overnachting in de jungle. Wat is mijn leven veranderd.
  Wordt weer mens en vind jezelf.
  Wat zijn wij een stelletje idioten hier in nl.

  nog nooit in mijn leven heb ik mij zo vrij, gezond en gelukkig gevoeld. Het baden in de rivier doet wonderen voor je huid! Zo glad zacht en gezond. Geen puistje of vlekje meer te vinden.
  Ook door het gezonde en heerlijke eten. Over biologische gesproken. Alleen voor de pittige saté saus zal ik al terug gaan.

  Ook een prima vis plek trouwens. Ik Was er in maart en dan is de waterstand perfect.

  het massage bad bij tapawatra, de waterval aan het eind van de rivier mag je niet missen. Daar kan geen whirlpool tegen op. Ik had enorm last van mijn rug, maar knapte weer helemaal op.

  GEEN LAST VAN MUGGEN!

  Ik heb mij op de terugweg af laten zetten bij hotel Botopasie, Halverwege de rivier. Ook een absolute aanrader!!! Ging na 6 dgn met tegenzin naar huis.

  Verder sluit ik mij volledig aan bij de berichten hier onder.
  Ik zal het iedereen aan raden. Ik ga dit jaar nog terug.

  Chapeau, moi boy, nasty, en de rest, bedankt. Heb jullie maar een paar dagen gezien. Maar zeg oprecht dat ik jullie en pingpe mis.
  Zowiezo suriname, wat een mentaliteit, mindsetting en vriendelijkheid. Wat kunnen wij veel van jullie leren!

  groetjes, peter

 12. I stayed at Pingpe for three days in March 2016. It is a very unique place to really relax and experience the life of the people in the heart of the rainforest.

  Pingpe is located on an island in the Suriname River, three hours by boat from Atjonie on the shore of Brokopondo lake. Activities during my stay were a tour of the village, a hike in the forest where you can learn about crops and useful plants as well as animals, an early morning boat trip to listen to birds, and another boat trip to a nearby waterfall where you can actually sit in the waterfall. Relax at your cabin overlooking the river, lie on a stretch of sandy beach, or bathe in the Suriname river as much as you like.

  Everybody was extremely friendly and helpful. Also, all the transports (by canoe and car) were organised perfectly. Thank you very much. I hope I can come back soon.

 13. Wij hebben van 10 t/m 15 februari 2016 kunnen genieten van de indrukwekkende natuur, gastvrije bewoners en enthousiaste mensen van het resort Pingpe. De verhalen hieronder zijn zo herkenbaar, ik kan er weinig aan toevoegen. Behalve de goede service van Nancy…. bij terugkomst kwamen we erachter dat we wat spullen op Pingpe hadden laten liggen. Binnen enkele dagen had ze de spullen laten overkomen en naar ons guesthouse gebracht. Allemaal bedankt voor de geweldige ervaring!

 14. Wij zijn van 15 tot 19 februari op Pingpé geweest. De ‘Back to basic’ was het aanbod dat voor ons onderscheidend was ten opzichte van andere aanbieders. Want er wordt heel wat aangeboden en er zijn, zo te zien, heel wat nieuwe resorts ontstaan langs de Surinamerivier. Aan Chapeau hadden wij een goede gastheer, en wij hebben veel profijt gehad van zijn kennis van het woud en van de vogels en de dieren en planten. We hebben waarschijnlijk een harpij zien wegvliegen en in ieder geval een koningsgier onderweg gezien.
  Pingpé is eenvoudig maar prachtig gelegen en dat geeft voldoende ontspanning. Voor ons hoeft er geen zwembad aangelegd op een eilandje, terwijl de rivier heerlijk is om te zwemmen. De tocht naar Blakawatra, de watervallen, vonden wij geweldig en wij hebben daar heerlijk gezwommen en gepoedeld.
  Mooi dat dit project opgezet is door de mensen zelf. Chapeau is daar wel de drijvende kracht achter maar ook de vrouwen uit het dorp helpen mee. De maaltijden waren in ieder geval eenvoudig maar heel smakelijk!
  De tocht door het oerwoud is te doen: vol bewondering keken wij naar Amonnie die met alle gewicht van pannen eten op het hoofd soepeltjes coor het oerwoud liep. Bij aankomst is het basiskamp in feite al gereed en hoefden wij zelf eigenlijk niets meer te doen. Tip van ons: laat mensen zelf meewerken aan b.v. bereiden van de maatlijd, het maken van olielampjes voor ’s avonds. Want behalve wat poedelen in de kreek is er niet veel te doen. Vissen hebben we geprobeerd maar lukte helaas niet. Chapeau had een geweldige anjoemara aan de haak, met kaaiman er ook aan, maar helaas kon hij hem niet binnenhalen!
  Slapen in de hangmat beviel de meesten van ons goed. Marieke speelde het gekwaak van de padden wel parten. Want het oerwoud kan lawaai maken!
  Spannend moment voor ons was toen Jan vrijdagochtend heel beroerd was en hij, in het pikkedonker, naar de medische post gebracht werd per boot. Gelukkig knapte hij snel op en hij heeft daarna ook geen last meer gehad! Chapeau en zijn team waren erg ondersteunend en behulpzaam!
  De terugtocht was spannender dan gedacht vanwege laag water, we bleven op de rotsen hangen in een soela: alle mannen het water in en duwen! Dat liep goed af. Later dan verwacht terug in Atjoni, waar zoon Wadi ons met het busje al stond op te wachten. Zoon Fabrice afgeleverd in de stad, want moet maandag weer naar school en wij netjes bij het appartement. Een heel mooie ervaring!

 15. Van 16 t/m 19 okt te gast geweest bij Pingpe resort.
  Geweldig wat een leuke ervaring. Bij aankomst moesten we wel even slikken, een hutje zonder ramen e/o horren maar gelukkig wel een klamboe. Maar wat een prachtige ervaring om in slaap te vallen en weer te ontwaken met al die junglegeluiden op de achtergrond.
  En wat doen deze mensen hun best om het je naar de zin te maken het hele programma was top. Het eten prima en de ligging spectaculair mooi.
  Killim, Don Boy en Moi Boy Bedankt !!! Het was een onvergetelijke ervaring.

 16. Wij waren vorige week 5 dagen op Pingpe. Hebben genoten van de bootreis, van het verblijf, en van het slapen in het back to basic kamp. Prachtige, rustige plek hebben jullie uitgekozen, de rivier is er op zijn mooist. Een compliment voor het team, de dames van het dorp, en vooral voor Killim. Hij was de perfecte gids in de jungle, zag en hoorde alles, waardoor ik met een gerust hart achter hem aan liep.
  Als ik weer naar Suriname kom, kom ik terug!

 17. Wij hebben erg genoten van onze 5-daagse Jungletour! Wij hebben genoten van de Surinaamse natuur en de cultuur van de lokalen. Heel bijzonder om te zien hoe de mensen leven in de dorpen langs de Suriname rivier.

  Het Pingpe resort is een prettige uitvalsbasis. Eenvoudige maar toereikende lodges om in te overnachten, inclusief hangmat op de veranda! Het eten was ook erg lekker.

  Naast het hele team van Pingpe ook in het bijzonder veel dank aan Donboy en Killim! Twee hele goede gidsen die de Jungletour meer dan de moeite waard hebben gemaakt. Ze weten veel van zowel de natuur als de cultuur en weten dit met een lach over te brengen, onder het mom “lachen is gezond” en “niets moet, alles mag”!

  Ga zo door!

  Groetjes Kim en Martijn

 18. wij hebben genoten van pingpe! De natuur is mooi, het personeel en de bewoners zijn vriendelijk, we hebben lekker gegeten en heel veel gezien.

  s’avonds zijn er veel sterren en hoor je allemaal jungle geluiden. De tochten door de jungle zijn mooi! je leert veel van de planten en de genezende werking hiervan. in de vijf dagen dat wij hier waren hebben wij een groep van 50
  doodshoofdaapjes gezien, zijde aapjes, kaaimannen, slangen, veel mooie vogels planten etc.

  Het personeel komt uit de omgeving en zijn heel ervaren. Het is leuk om de verhalen te horen over het leven daar. Wij hebben genoten en willen het personeel bedanken voor alles!

  Omdat het een klein plekje is voelt het gelijk knus aan. je leert de mensen echt kennen.

  • Lijkt een prachtige tocht. Gaan voor de eerste keer naar Suriname, daarom de vraag: is het een betrouwbare organisatie? Kun je nnog andere adressen noemen waar soortgelijke toers geboekt kunnen worden?

   • Beste Otten, u kunt ervan uitgaan dat Jungle Resort Pingpe een betrouwbare organisatie is waar u uw tour kan boeken. Mocht u de voorkeur hebben om vanuit Nederland uw vakantie naar Suriname te organiseren, dat kunnen wij zeker Suriname Holidays aanraden. http://www.surinameholidays.nl/
    Dan hopen wij u te mogen ontvangen op Junge Resort Pingpe.

 19. Wij hebben genoten van de back to basic tour bij Chapeau.

  De bezoeken aan de dorpen, de familieleden van Chapeau aan wie wij werden voorgesteld, de boottochten, het lekkere eten, de eerste nacht in een hangmat slapen en het uitzicht over de mooie rivier hebben een onvergetelijke indruk op ons achtergelaten.

  Chapeau vertelde ons over zijn plannen om het resort nog meer te verbeteren. Wij hebben het volle vertrouwen dat het hem zal lukken. Maar zoals het nu is, is het al fantastisch en dat komt vooral door het enthousiasme, de gastvrijheid en de charmes van Chapeau en zijn team.

  Als we weer in Suriname zijn, komen we zeker nog eens langs!

 20. Beste Chapeau en staf
  We hebben genoten van de back to Basic tour. Ondanks dat het voor ons 60+ best wel zwaar was door de hoge luchtvochtigheid vonden we het een geweldige ervaring die we niet hadden willen missen. Wat een mooie plek heb je daar in het bos. Lekker in de wildernis, ver van alle luxe. Wel lekker ontspannen en wat vissen , zwemmen en lezen. Slapen in de hangmat met geluiden van kikkers, cycades en andere dieren om je heen. Lekker eten, bereid door Aida. Echt een aanrader voor iedereen die van wandelen en natuur houdt.
  Enige minpuntje. Bij thuiskomst in Nederland bleken we alle twee nog teken op ons te hebben zitten. Dit nog maar even in de gaten houden.
  Bedankt dat we dit hebben mogen beleven.

 21. Beste Ping Pe team en in het bijzonder Chapeau, Toetie, Don,

  Wat hebben wij genoten van het bezoek aan resort Ping Pe. Hoewel door de lage waterstanden de Back-to-basis experience niet door kon gaan, was voor Ping Pe toch wel het hoogtepunt van onze vakantie in Suriname.
  Heel bijzonder vond ik het om de authentieke leefwijze en de cultuur van de Marrons van zo dichtbij te mogen zien en hun gastvrijheid en vriendelijkheid te ervaren.
  De natuur was er erg mooi, de rivier was heerlijk om in te baden en fantastisch wat voor mooie toepassingen en nut de verschillende planten en bomen hebben.

  Chapeau, bedankt voor je bezielende en enthousiaste uitleg bij alles en de gastvrijheid;
  Don, bedankt voor het leuke gidswerk
  Toetie, bedankt voor het ontzettend lekkere eten en de gezelligheid

  Wellicht zien jullie me nog eens tijdens of aan het einde van de regentijd terug! Benieuwd hoe alles dan is.

  groetjes, Rick (en Anton)

  • Beste Rick,
   Bedankt voor al deze mooie woorden en complimenten. Jullie zijn altijd van harte welkom en ik hoop dat jouw woorden nog meer mensen prikkelen om ook Pingpe te bezoeken.

   Met vriendelijke groeten
   Chapeau

 22. Hallo Chapeau,

  in oktober zijn we bij je op het resort geweest. En we hebben geweldig genoten!!Van de natuur, de wandelingen door de jungle, het floaten op de zowat lege rivier en de rust op het resort.
  Het neemt wat tijd om er te komen maar dat is het dubbel en dwars waard.

  • Beste Loes en Theo,
   Bedankt voor de complimenten, het inspireert de gastheren om op deze wijze door te gaan.
   Bedankt! En groetjes van Chapeau en het team.

 23. Beste Chapeau en Judith ,
  We verbleven 5 dagen in Pingpe , wat voor ons het hoogtepunt was van onze vakantie , we waren verwonderd hoe de mensen nog leven en hoe hun cultuur nog bewaard is gebleven .
  De klik met de andere gasten was fantastisch , we genoten van de natuur en de eenvoud en het eten van Tuti en haar team .
  We hebben kennis gemaakt met bijzondere mensen en hun cultuur , iets waar wij in onze westerse wereld al lang afscheid van hebben genomen.
  Bedankt voor de gastvrijheid!

 24. In augustus 2014 zijn we vier dagen in Pingpe resort geweest. Onze groep bestond uit zes personen, toevallig samengesteld door het reisbureau.De tocht begon al geweldig goed in de korjaal vanuit Atjoni. Onder het genot van een lunch konden we genieten van de tocht over de rivier met prachtige gezichten aan de oevers met de trappen naar de dorpjes en wassende vrouwen en spelende kinderen aan de waterkant. Stroomopwaarts door de sula’s en eindigend bij het resort Pingpe. Een hartelijk welkom door Judtith en al snel kennismaking met de hele Surinaamse crew, de prachtige omgeving en de houten huisjes. Drie dagen, gevuld met wandelingen door de aangrenzende dorpjes, vaartochten en zwempartijen in de sula’s, alles begeleid door Chapeau met zijn prachtige verhalen. Bijzonder was de traditie rondom een overledene in het dorp Pingpe aan de overkant waardoor onze nachten gevuld waren met traditionele gebruiken zoals muziek maken. Een voortreffelijke keuken, die er telkens voor zorgde dat het eten klaar stond als we terugkwamen van een toer. Niets was Chapeau teveel om het ons naar de zin te maken. En de vriendschappen opgebouwd met de dames waaronder Tuttie zijn ons heel dierbaar. Op een basic manier kennis gemaakt met de Marrons in Boven Suriname, een echte aanrader.Anita en Jacques.

  • Beste Anita en Jacques, bedankt voor jullie bericht op ons gastenboek. Heel fijn om positieve ervaringen van onze gasten terug te lezen. Ook jullie namens het gehele team van Jungle Resort Pingpe bedankt!

 25. Na twee heerlijke weken Suriname zijn we weer terug in een koud en nat Nederland. Wat hebben we genoten in Pingpe! De plek is adembenemend, het team super gastvrij, het eten heerlijk en van het wassen in de rivier word je huid super zacht. Dankjewel Chapeau voor het gidsen, de prachtige plek waar je ons nar toe hebt gebracht midden in de jungle (back to basic) en heel veel informatie over Suriname. Ook Toetie, Ella, Humbert, Iwan, Theresa, Judith en Osirius, bedankt voor jullie goede zorgen en gezelligheid. We hopen ooit een keer terug te komen! Onno, Berit, Joost, Bente en Jopke

  • Beste Onno, Berit, Joost, Bente en Jopke,
   Ook jullie erg bedankt voor jullie gezelligheid en bezoek aan Jungle Resort Pingpe. Wij hopen jullie ooit opnieuw te mogen ontvangen.
   Het team van Pingpe.

 26. Een onvergetelijke vijf-dagen-trip door de Juncle van Suriname. En dat onder de bezielende leiding van Chappeau, Melvin, Ella en Melanie. Prachtige mensen, veel verhalen gehoord en samen gelachen. De schoonheid van de natuur, geen auto’s maar de geluiden van het oerwoud zijn onvergetelijk. De geweldige bomen en planten. En niet te vergeten de vriendelijke bewoners. Om jaloers op te worden. Hebt u plannen om Suriname te bezoeken? Maak gebruik van de diensten van Pingpe en geniet !!!
  Wobbe en Doetsje, Freddie en Johanna.
  Ps. Humbert, bedankt voor het lekkere eten.

  • Beste Wobbe, Doetsje, Freddie en Johanna,
   Bedankt voor jullie mooie reactie!
   Namens het team van Jungle Resort Pingpe.

 27. Wij hebben genoten van deze geweldige trip. De ontvangst door Judith, Chapeau, Don en natuurlijk de kok met alle hulp er om heen was super. Dagen om nooit te vergeten. De warmte van de mensen, de kleuren en geuren van het oerwoud hebben diepe indruk gemaakt.
  Wij komen graag terug.
  Groetjess van Arno, Mariette, Hannie, Karin en Frits.

 28. Afgelopen week drie dagen op Pingpe doorgebracht. Jammer dat ik niet langer kon blijven, maar ik ben van plan om nog een keertje terug te komen voordat ik weer op het vliegtuig terug naar Nederland vlieg! Wat een super mooie ervaring, eentje om nooit meer te vergeten en voor altijd te koesteren. Ik heb intens genoten van de prachtige natuur, de gastvrijheid van de lieve bewoners, de passie waarmee Chapeau, Melvin en Don vertellen over het gebied en de culturele dansavond. Wat kunnen die meiden lekker schudden met die billen zeg, geweldig!
  Bedankt allemaal voor deze onvergetelijke ervaring!
  Liefs,
  Rochelle

 29. Afgelopen weekend hebben wij kennis mogen maken met Chapeau, Judith, Don en Ella..geweldige mensen die ons een paar onvergetelijke dagen hebben bezorgd. Don, een bewonderenswaardige guide, vertelde vol overgave en met humor over de natuur en cultuur in en rondom het dorp Pingpe. Ella verzorgde onze eten tot in de puntjes. We zijn erg gastvrij ontvangen en het programma was voor ons helemaal compleet. Jammergenoeg konden we niet langer blijven, maar wanneer we de mogelijkheid hadden dan hadden we dit gedaan. Allemaal ontzettend bedankt voor deze bijzondere drie dagen!

 30. Goede morgen Chapeau,
  In oktober 2009 waren wij: Hermien, Door Jan en Inge te gast in jouw dorp.
  Je was net begonnen met een lang gekoesterde droom: gids zijn en een eigen resort met als belangrijke insteek een toekomst voor je dorpsgenoten.
  Alles stond toen in de kinderschoenen.
  Je was aangewezen op jezelf, moest je dorpsgenoten nog laten wennen aan en meenemen in jouw enthousiasme;
  Je wist goed waar je heen wilde:
  De mensen, voornamelijk vrouwen, inhoudelijk een beter bestaan te geven.

  CHAPEAU Chapeau, CHAPEAU!
  Ik lees in het gastenboek al datgene waar jij van droomde.
  Het ziet er fantastich uit
  Inge mulder
  Onze trip met jou is nog steeds in hoogte punt in onze reiservaringen.

 31. Bedankt voor de onvergetelijke tour! Het was onze eerste kennismaking met het binnenland van Suriname. We hebben ontzettend veel geleerd over de cultuur en een goede indruk gekregen over het leven in het binnenland. Bedankt Chapeau voor alle goede zorgen, bedankt Melvin (een betere gids hadden we niet kunnen wensen!) en bedankt alle lieve inwoners van het dorp! Hartelijke groeten, Maarten & Lisanne

 32. Pingpe – is de meest bijzondere plaats waar we ooit geweest zijn. De plaats is er erg rustgevend. De gastvrijheid van de mensen van het resort is indrukwekkend. Het eten was goed. Wij hebben enorm genoten van onze 4 daagse trip. Het is een plaats om aan te bevelen.

 33. Een vierdaagde trip naar jungledorp Pingpe maakte deel uit van onze eerste reis naar Suriname. Wat we in die vier dagen hebben beleefd, gezien en gehoord is zoveel meer dan we ons vooraf voorstelden. Waar ter wereld kun je zo lang varen en steeds weer veranderingen in de omgeving zien? Verschillende apensoorten, de mooiste vogels die laag over het water scheren, indrukwekkende Kankantri’s, vrouwen die hun was en pannen schoonmaken in de rivier, mannen vissend in hun korjaaltjes? Het verblijf op het eiland vervolgens was minstens zo mooi. Heerlijk gegeten, gastvrij ontvangen, genoten van kaaimannen en een sterrenhemel in de nacht en een superuitstap naar Tappawatra Sula. Chapeau, je bent voor ons een held en de meest geweldige gids die wij ons konden wensen. Samen met jouw ijzersterke team en de prachtige bewoners van het dorp heb je ons een onvergetelijke tijd bezorgd. Blijf gaan voor je idealen!

 34. Wat een beleving was onze driedaagse reis naar de jungle van Suriname!
  Ons was al gezegd dat door de extreem lage waterstand de bootreis per korjaal die normaal ruim 3 uur duurt, wat langer zou duren. Maar dat het 8 uur zou worden, dat had niemand durven bedenken. De laatste 3 uur hebben we in het pikkedonker gevaren. We hebben het gezien als een groot avontuur. Ik reisde samen met mijn 2 zussen en 4 andere toeristen. Er ontstond een leuke groep van 7 personen. We waren erg blij dat juist die dag geen tropische buien gevallen zijn. (Bedenk dat de regentijd was begonnen en het elke middag en/of avond wel regende.)
  De bootsman was een enthousiaste man, maar vooral zeer kundig, wat onder deze omstandigheden van belang was. De bagageboot voer achter ons aan en hadden een zaklamp van één onzer opvarenden (toerist) geleend. Onze bootsman tastte met een zoeklicht de oevers af en herkenden zo de rivier en wist wanneer hij de motor weer uit moest zetten. De stuurman liep dan weer naast de boot, soms moest er weer onder grote krachtinspanning getrokken of geduwd worden. Maar wij (toeristen) zijn in het donker de boot niet meer uit geweest. Alle lof aan de bemanning!
  Tegen tienen kwamen we dan aan in het resort en stond er warm eten klaar. De 3 dagen in het resort hebben een geweldige indruk op me gemaakt. De vrouwen die voor ons kookten, alles van eigen bodem, vers gevangen vis, het was fantastisch, lekker en creatief.
  De hut met veranda en een uitzicht zo mooi!
  Het dorpje aan de overkant, de vrouwen die voor ons kwamen zingen en dansen, dat mondde uit in samen mét ons dansen! (En we hebben als zussen ook nog voor hén gezongen) (voor wat hoort wat). We hadden een leuke avond samen!
  En dan onze gids, Chapeau, met zo’n toepasselijke naam!
  In het woordenboek staat de betekenis: “het is een uitroep van bewondering voor een knappe prestatie Voorbeeld: Chapeau! Ofwel: Dat heb je er goed gedaan!”
  Chapeau, je haalde ons allemaal persoonlijk af met een bus in Paramaribo, daarna de hele reis naar Atjoni, onderweg werden we verzorgd met ontbijt en lunch. Daarna ging het verder per korjaal. Je was onze gids. Je bent opgegroeid in het dorp. Dat maakt deze reis uniek. Jij maakt deze reis uniek. Je doet het met plezier en bent inspirerend voor zowel de toeristen als voor de bewoners.

  De terugreis per korjaal naar het vliegveld, dat was maar een klein stukje varen, maar wij hebben er uren over gedaan… dit keer alleen vrouwen aan boord (en Chapeau uiteraard). We wisten inmiddels al dat ‘onze’ vrouwen heel wat mans zijn. De eerste moeilijke sula trokken onze vrouwen de korjaal er door. Voor de tweede moeilijk te nemen sula moesten we bij een dorpje op de rotsen wachten totdat de korjalen met 2 overledenen die waren overgevlogen uit Paramaribo en in het dorpje begraven zouden worden, de sula, gepasseerd waren. We zagen de dragers hun overleden dierbaren in de hangmatten over de rotsen naar het dorp brengen. Dat was indrukwekkend om te zien, zeker met de uitleg van Chapeau erbij.
  Daarna konden wij verder. Daar zijn we echter blijven steken in de sula. De korjaal zat zo vast als een huis, geen beweging in te krijgen. Alle bagage werd uitgeladen en alle opvarenden hielpen mee trekken/duwen. Maar de korjaal kwam geen centimeter van zijn plaats. Toen zag Chapeau dat we hem moesten optillen. Dat werkte! Daarbij verplaatsten we onszelf ook en verloor ik mijn stabiele locatie en gleed onderuit. Echt iets voor een bakra. Het water is warm, (de lucht ook) dus kou vatten is niet aan de orde en voor we bij het vliegveld waren heb ik me nog kunnen verkleden, dus niets aan de hand.
  Vanuit het vliegtuig nog schitterende panorama’s over Suriname.
  Dank voor iedereen die deze reis mogelijk heeft gemaakt.
  Chapeau voor Chapeau!
  Chapeau voor de vrouwen en kinderen van Pingpe

 35. Na een leuke autorit van enkele uren, stapten we in Adjoni over in een korjaal samen met een aantal bewoners van verschillende dorpen aan de rivier. We begonnen aan een ongelooflijk mooie tocht over de Boven-Suriname rivier. Wat een fantastische natuur aan beide kanten, afgewisseld door de verschillende dorpen van de Saramaccaners. Na een aantal uren varen, bereikten we Resort Pingpe, dat op een eiland ligt tegenover het dorp Pempe.

  Onze lodge, met uitzicht op de rivier, was voorzien van douche, toilet, wastafel, goed bed met klamboe en brandschoon. Verder is er een prachtige open ruimte om te relaxen, eten, wat drinken en een praatje te maken met de mensen uit het dorp die er werken. Het eten was iedere keer even lekker en verzorgd. Iedere dag waren er activiteiten.
  We zijn een aantal keren naar het dorp aan de overkant geweest, heerlijk gebaad bij de sula’s, de onvergetelijke 2 daagse jungletocht gemaakt met supergids Don en Ella, die op haar slippertjes ons eten op haar hoofd droeg. Geslapen in een hangmat in het back-to-basickamp. Een leuke tocht naar het dorp van de Granman gemaakt per korjaal. De bevolking van de dorpjes van de Boven-Surinamerivier via het lokale radiostation Maifee toegesproken en bedankt, naar Semoisi geweest en kennis gemaakt met de grootouders van Ella. Zij heeft ons ook geleerd onze was te doen in de rivier.

  Het was bijzonder dat we op één van de avonden werden uitgenodigd, om een stukje van een begrafenisceremonie in het dorp mee te maken. Dat was indrukwekkend en onvergetelijk.

  Bedankt:
  Judith van A-Jets tours voor al je adviezen,
  Chapeau voor je Gastvrijheid in jouw resort,
  Don voor je super gidsenwerk,
  Ella voor alle gezelligheid en je kook-en draagkunsten.

  Alle andere medewerkers van het resort, die ons hebben vertroeteld.
  En de bewoners van het dorp Pempe die ons zo gastvrij hebben ontvangen.

  Pingpe is een aanrader, wij komen terug!

 36. Pingpe – één van de meest bijzondere plaatsen waar we ooit geweest zijn. Indrukwekkend regenwoud aan de mooiste rivier ter wereld. En indrukwekkende gastvrijheid in het jungle resort. Wij hebben enorm genoten van onze 6daagse back to basic ervaring. En komen -deo volente- zeker nog een keer terug!

 37. Wij hebben in september2011 een prachtige jungletocht gemaakt met de gids Chapeau. Een aanrader! Heel authentiek, diep de binnenlanden van Suriname in. Een tocht om nooit te vergeten!
  Ankie en Kees

 38. Een prachtige site die die zeker zal prikkelen om zelf pingpe te komen ontdekken.
  mijn vriend en ik kunnen het iedereen zeker aanraden voor ons was het een bijzondere
  ervaring om kennis te maken met de binnenlanden van Suriname, met een gids
  die je alles over de cultuur en de flora en fauna kan vertellen en ook nog leuke trips
  verzorgt ter plaatsen.
  Om nog maar te zwijgen over de kookkunst van de dames die met eenvoudige middelen
  steeds weer een lekkere maaltijd opdienen.
  Hierbij een hartelijke groet aan Chapeau en Judith en veel succes met jullie onderneming.
  Paul & Piet.

 39. Beste Chapeau,
  Gefeliciteerd met je nieuwe website! We moeten deze nog verfijnen maar het begin is er! Dat er vele gasten hun positieve ervaringen op Jungle Resort Pingpe mogen plaatsen. Groetjes Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *