Resort

Jungle Resort Pingpe is direct gelegen aan de Boven-Surinamerivier tegenover het dorp Pingpe (ook wel Pempe genoemd). Het resort is kleinschalig opgebouwd en voorzien van alle basisfaciliteiten. Vanuit het oord bent u direct betrokken bij het leven van de Saramaccaners dat zich voor een groot deel aan de rivier afspeelt.

Vanuit het oord ziet u hoe de Saramaccaners leven: de bewoners varen in hun korjalen voorbij, u ziet ze hun was doen en u hoort de begroetingen vanaf de rivier. Tegelijkertijd kunt u volop genieten van de schitterende natuur: het steeds veranderde licht over de bomen aan de rivier, de palmbomen op het eiland, het ruisen van de sula en de over vliegende vogels. Op het oord en in het dorp wordt u vriendelijk begroet door de bewoners van Pingpe, waardoor u zich al snel welkom voelt en uw eerste woorden Saramaccaans leert.

‘I de no?’               ‘Mi de ooh!’

Het resort is gebouwd door Kenpris Siesa (beter bekend als Chapeau), afkomstig uit het dorp Pingpe zelf. Na zijn jarenlange ervaring als gids bij een grote touroperator, wilde hij de gasten graag de mooie omgeving van zijn dorp en het binnenland laten zien. Daarbij vroeg de kapitein en de vrouwenorganisatie van het dorp hem, zelf een resort te bouwen, om de toeristen kennis te laten maken met hun omgeving en cultuur. Op deze wijze willen zij zelf ook kennis maken met nieuwe culturen en werkgelegenheid creëren voor de jongeren. Hiermee willen zij het wegtrekken van jongeren naar de stad verminderen. Jungle Resort Pingpe zet daarom voor alle werkzaamheden lokale medewerkers uit dit gebied in.